Rondom Darwin



De laatste dagen alweer in het Northern Territory... Na Litchfield zijn we naar Howard Springs gereden. Je kunt daar in het park hele grote vissen en schildpadden spotten, vooral de Barramundi kan enorm groot worden. Het parkje zelf was niet zo heel boeiend. 's Avonds hebben we wel de eerste regen weer gehad. Het blijkt redelijk vroeg te zijn voor Darwin, want meestal valt de eerste regen pas in september. Een van onze stoelen is inmiddels ook gesneuveld, dankzij een mooie actie van Wouter, dus we zaten binnen. De buren waren zo aardig om ons uit te nodigen, dus we hebben een hele leuke avond gehad onder de luifel :-). 

De volgende dag besloten we om naar het Northern Territory Wildlife Park te gaan. Zoals de naam al zegt: hier zitten dieren die in het NT voorkomen, dus het is geen gewone dierentuin. De eerste stop was bij de zandbank, waar ook weer grote barramundi's en de grote roggen zwemmen. Ook hebben ze vissen die water naar je spugen als ze eten willen :-). De roggen mochten door mensen uit het publiek gevoerd worden. Wouter heeft dit gedaan en dat was erg gaaf. Aan de onderkant zijn ze heel slijmerig en aan de bovenkant heel ruw. Hierna zijn we doorgegaan naar de Birds of Prey show. 










Allerlei (roof) vogels die in het NT voorkomen. Ze komen aan deze vogels, doordat ze ooit zijn gered. Deze beesten zouden in het wild eigenlijk niet lang kunnen overleven. Ook hebben ze hier Dingoes.


We hebben ze nu eindelijk gezien.. we hadden ze alleen nog maar gehoord. Ook hebben ze veel vogels en reptielen. Ook is er een aquarium, de kleinere versie van die in Blijdorp. Het is een mooi park, waar de beesten in hun natuurlijke omgeving kunnen leven.



Het is vanavond alweer onze laatste nacht in ons campertje! Maar alvast wat spullen gaan inpakken. Toch wel jammer hoor! 

Op zaterdag moesten we onze camper weer inleveren. We zijn in Darwin nog naar de olie-tunnels uit de tweede wereldoorlog geweest. Ook zijn we naar het NT museum geweest. Daar is veel te vinden over de Aboriginal kunst, alle (maar dan ook echt alle) beesten die in het NT leven en ook is er een heel gedeelte te vinden over cycloon Tracy die in 1974 op 2e kerstdag heel Darwin heeft verwoest. Heel bizar om te zien en te lezen. Mooi museum en nog gratis ook! 
Hierna zijn we op ons gemak naar Apollo gereden en hebben we onze camper na 32 dagen weer in moeten leveren.... Jammer..  dit gedeelte van onze reis is nu echt afgesloten.... na 6600 km!

Op naar Sydney en nog een uur tijdverschil (dan zitten we op 8 uur verschil). 

0 Responses

Een reactie posten

abcs