Karijini

We vervolgen onze weg naar Tom Price. Een echt mijnwerkersstadje bij het Karijini park. Weet je dat die mensen die in de mijn werken echt suuuuper veel verdienen?? En iedereen werkt daar.. mannen en vrouwen in alle soorten en maten :-). Het is een leuk, levendig plaatsje, zo midden in het niks. We hebben daar 1 nacht gestaan en in het stadje even flink ingeslagen qua boodschappen. De volgende dag zijn we doorgereden naar Karijini NP. We konden terecht op Dales Gorges Campsite. Dat is echt een heel bijzonder plekje. Je hebt daar alleen maar 'dump' toiletten (maar bijzonder schoon, en je ruikt niks). De plekjes staan behoorlijk uit elkaar en je zit daar gewoon echt in de Outback!! We waren er al redelijk vroeg, dus we hebben gelijk die middag een wandeling gemaakt in Dales Gorge. Een prachtige kloof, waar nu een rustig kabbelend stroompje doorheen loopt. In het natte seizoen, buldert hier een super hoge rivier doorheen. Er zijn verschillende pooltjes, met heel helder water. De wandeltocht is maar 3 km, maar je bent er toch wel even mee bezig. Je moet overal overheen klauteren en via stepstones in de rivier je weg vinden. Echt heel cool. Aan het einde van de tocht was er een waterval (Fortescue Falls) en daar achter zit nog een prachtig pooltje, met helder water. Lekker om te zwemmen (Fern Pool). Er staan daar geen bordjes die daar naar toe wijzen. Het land is namelijk ooit van de Aboriginals geweest. Toen werd het ingepikt en vervolgens hebben ze in Australie veel land wel weer teruggegeven. Het Karijini park wordt samen met de Aboriginals gerund. Alles gaat daar in overleg. Maar de Aboriginals geloven dat in die Fern Pool de 'serpents' ooit zijn ontstaan. Zij zwemmen hier dus ook niet. 

Na deze wandeltocht even genoten van de rust op de campsite. Om 6 uur is het hier alweer donker, en kun je echt de prachtigste sterren bekijken. Waar je ook kijkt, hoe je ook kijkt, je ziet ze echt overal. Zelfs de melkweg is elke avond zichtbaar. We hebben ook nog wat vallende sterren gezien. Mooi om bij weg te dromen (vanuit de camper is het goed te zien allemaal :-)). Het koelt wel behoorlijk af 's nachts en die extra deken was errrrrug fijn... 


De volgende morgen doe je je gordijntje open en kun je weer genieten van het prachtige uitzicht. Na het ontbijt zijn we naar het Visitors Centre gereden. Daar was ook een heel stuk uitleg over de aboriginals en hoe het er op de 'stations' aan toe ging enzo. Ook hoe er met die mensen om werd gegaan (eigenlijk best erg......). Daarna hebben we een poging gedaan om naar de andere Gorges te rijden. Maar de wegen zijn hier nog niet geasfalteerd.... en het was 26 km naar de dichtstbijzijnde....... en dat gehobbel en gedrill.... nee.. dat was niet fijn (en buiten dat.. officieel mogen we hier niet eens naar toe rijden volgens ons contract met Apollo :-), maar goed, het was het proberen waard). We zijn dus maar braaf weer omgekeerd. Wel een beetje teleurgesteld.. maar ja. Waar we niet kunnen komen, daar kunnen we niet komen! Er zijn nog genoeg Gorges om te bezoeken onderweg naar Darwin! 


Op de campsite hebben we maar besloten dat we verder gingen rijden. Het is hier niet zo dat er een heleboel wandelroutes ofzo zijn en de enige in de buurt hadden we gisteren al gelopen. Dus dan maar weer 'on the road'! Dit keer zijn we tot een Homestead gereden. Indee Station. Erg leuk om daar te staan. Het is een soort boerderijtje, waar de koeien gewoon over je plekje lopen. Maaaar.. ze hebben er een douche!! En dat is wel fijn na 2 dagen niet douchen en wel wandelen in een zeer stoffige omgeving!!








0 Responses

Een reactie posten

abcs