Bungle Bungles

Na een dagje Broome, zijn we doorgereden naar een Rest Area. Lekker voor 1 nachtje.




Daarna was het een kort ritje naar Purnululu National Park. Dit wordt ook wel de Bungle Bungles genoemd. We waren er lekker op tijd, maar het is echt te warm om iets te doen... de wc-tjes zijn echt grappig: wc en douche in 1 hok, en je hebt geen dak, dus je zit/staat lekker in de open lucht. Het blijkt dat dit caravan park er ook nog niet zo lang is, dit is pas het derde seizoen. We hebben wel wat hout gesprokkeld voor een lekker kampvuurtje. Het is toch wel erg leuk om dat zo maar te kunnen doen (hoewel het overal echt gort en gort droog is....). De volgende dag moesten we er zeer vroeg uit, want onze 4wheel drive tour zou om 7 uur vertrekken. Het is een groep van 32 mensen, de gemiddelde leeftijd ligt erg hoog.. maar het is een gezellige groep en je hebt met deze mensen hier echt zo contact. Er waren ook nog andere Nederlanders op de tour. Het was een heel gehobbel, maar een prachtige rit naar het Information centre (nee, dit had ons campertje toch echt NIET overleefd....). Ook deze tour is er voor het derde jaar. Het eerste jaar deden ze er 2,5 uur over om naar het centre te rijden (53 km), het tweede jaar 2 uur en nu was de weg weer een beetje beter, dus wij deden er 1,5 uur over. Bij het visitors centre even rondgekeken en daarna gingen we redelijk snel naar de eerste parkeerplaats voor de eerste ronde wandelingen. We kregen morning tea en daarna zijn we gaan lopen. We zijn eerst naar een lookout gelopen, daarna naar Cathedral Gorge. De naam spreek voor zich: als je aan het einde van de gorge bent gekomen, lijkt het net of je in een kathedraal bent beland. Het klinkt ook zo. Het zand is nog prachtig wit, het beetje water dat er nog lag, vreselijk groen. Als je omhoog kijkt, kun je je gewoon niet voorstellen hoe vreselijk hoog het eigenlijk is. Super mooi. De laatste wandeling was de domes-loop. De rotsen in de Bungle Bungles lijken namelijk allemaal op bee-hives. En het is nog echt zo ook.
Na deze wandelingen (echt, zoveel km is het niet bij elkaar... maar je bent toch aardig moe) een lekkere lunch. Daarna door naar de andere kant van het park, voor de laatste twee wandelingen. Weer een lookout en de echina (??) walk. Een wandeling in een hele smalle gorge, en gelukkig in de schaduw! Na deze wandeling was het alweer tijd om terug te gaan naar het caravan park. Deze rit duurde 2 uur... normaal waren er in het park 27 plekken waar je met je auto door het water moest rijden (door de creek heen). De chauffeur had wat mooie verhalen over mensen die het park toch proberen in te komen met 2wheel drive.. hoevaak hij ze er al uit had moeten halen en dat er al zeer veel auto's kapot zijn gegaan. Ook de 4wheel drivers zijn vaak de dupe, zo noemde hij 1 van de creeks de 'Apollo killer creek', omdat er een 4WD Apollo in 2en was gespleten door een rots in de rivier..... woeps.... 







's avonds hadden we nog een diner. Erg gezellig met de mensen die we ontmoet hebben (Julie en Berry). Wouter had in 1 van de hete grotten laten vallen dat hij geen koud biertje meer had als we weer terug zouden gaan... en hij zei dat hij er nog wel eentje had. Voor mij was er champagne.. heerlijk.. we hebben genoten van een gezellige dag, een gezellige avond en gezellige mensen!!
0 Responses

Een reactie posten

abcs