Kakadu NP


Na de Falls zijn we doorgereden naar Kakadu NP. Onderweg moesten we nog twee visitor passes halen. Best een duur park: 50 dollar om alleen al binnen te komen! Maar goed, je moet er toch doorheen ;-). 
We zijn gelijk doorgereden naar Muirella Park, dat is halverwege het park. Leuke, goedkope camping, wel extreem droog en heeeeel heet. En 's avonds heel veel mozzies... maar t mag de pret niet drukken :-). De volgende morgen hebben we onze eerste wandeling door de wetlands gemaakt. Toch stiekem wel een beetje spannend, want hier zitten dus wel de bijtgrage krokodillen (zoutwater krokodillen). Het is hier weer totaal anders dan de plekken die we tot nu toe gezien hebben. Er zaten veel vogels en eenden. Na deze enerverende ochtend wandeling zijn we doorgereden naar de eerste Rock-art site: Nourlangie. Na het uitzichtpunt liepen we naar de rotstekeningen van de Aboriginals. De figuren stelden de wetten van de Aboriginals voor. Toevallig was er op dat moment een Ranger aan het vertellen. Je hebt hier in het park veel gratis Ranger Talks en deze zijn heel informatief. Hij heeft heel veel uitgelegd over de Aboriginals en de wetten die ze hebben, maar ook over de geboorte lijnen en de trouw lijnen. Het is super ingewikkeld, maar oh zo interessant!! Het volgende praatje was een eindje verderop en ging over het bestaan van de Aboriginals door de duizenden jaren heen en welke spullen zij in dat gebied gebruikten om te jagen enzo. We hebben onze geschiedenisles ook weer gehad! De volgende plek om naar toe te gaan was toch echt Ubirr. Daar zij ook heel veel Rock-art vondsten gedaan en je hebt daar een meeeega mooi uitzichtpunt. Als je daarop staat, lijkt het wel alsof je op het randje van de wereld staat. Je kunt uitkijken over het park en over Arnhem Land. Een zeer bijzondere plek!! 
Na dit prachtige uitzicht zijn we doorgereden naar een wat luxer caravan park. Wij hadden wel verwacht dat er geen plek meer was, maar het was nog bijna leeg! Eindelijk ook weer wat gras onder je voeten en dat is toch wel erg fijn! De volgende ochtend weer een wandeling gemaakt naar de Billabong. Gelukkig geen krokodil gezien! Toen we terug kwamen op de camping, zaten de kaketoos te badderen in bij de watersproeiers! Erg grappig om te zien!









0 Responses

Een reactie posten

abcs