Katherine Gorge


Het is weer een eindje rijden naar onze volgende bestemming: Katherine Gorge. In Katherine zelf hebben we even snel wat boodschappen gehaald en bij het informatiecentrum de kano's alvast gereserveerd. De camping zou nog genoeg plek moeten hebben en dat bleek gelukkig ook zo te zijn. We hebben een plekje aan de rand van het park, lekker in de schaduw. Al snel liepen de eerste Walibies over het terrein heen! Ze zijn helemaal niet schuw en ze komen zo een blaadje uit je hand eten. Je mag de beesten hier niet voeren, dus dat doen we dan ook maar niet (wij met ons brave gedrag, terwijl de buren ze chips voeren...). Het informatiecentrum is heel groot en heel mooi hier. Het internet is heeeel traag, dus we konden onze verhaaltjes er nog net voor sluitingstijd opgooien.

De volgende dag wilden we op tijd gaan kanoën, uiteindelijk waren we om 9 uur op het water. We doen de full-day, dus we mogen naar de 3e Gorge. Het kanoen hier valt in niks te vergelijken met bijvoorbeeld de ardennen. Het water is heel rustig (gelukkig maar, want we moet heen EN terug). De kliffen zijn enorm hoog en alles is weer heel groot. 




We hebben 1 krokodil gespot en heel wat vissen. Het water staat laag in de Gorge, dus we moeten de kano over de rotsen trekken om bij de derde gorge te komen. We waren redelijk snel, dus we dachten dat we wel naar de vierde konden.... blij dat we geen overnachting erbij hebben genomen en naar de vijfde gorge hoefden, want daar lagen een partij rotsen! ! We hebben wel lekker in het water gezwommen en dat is best lekker, want het is heeeel warm hier. We zijn op ons gemak terug gegaan en hebben bij de eerste gorge ook weer gezwommen. Terug op de camping lekker gelezen. Die walibies zijn trouwens slim! We hadden in een vuilniszak (en dan ook nog weer in een zakje) 2 bananenschillen zitten. Komen we terug bij de camper, staat er eentje op zn dooie gemak die schillen op te vreten!! Ook sla en aardappels schillen gaan er goed in... Hoop dat we vannacht een beetje kunnen slapen, want echt afkoelen doet het niet...



En dat deed het maar een beetje. Dan maar heel vroeg op om de wandeling naar de Butterfly-gorge te doen. Om 7 uur liepen we in het bos. De temperatuur is nog te handelen, maar zodra we omhoog lopen, lopen we leeg. Woei, dat gaat wat worden! We lopen stug door en worden wel beloond met mooie uitzichten en prachtige vlinders. We horen vanalles wegschieten... en uiteindelijk spotten we zelfs een slang!! Aan het einde wacht ons weer de rivier.. even wat eten en weer terug. Dat klinkt heel kort (12km), maar we hebben er 4,5 uur over gedaan. De lookout hebben we maar laten zitten.. dat was te ver. Boven in de gorge is het namelijk al snel 10 graden warmer dan beneden... en dan te bedenken dat het vanmiddag 36 graden was... woei, ben blij dat wouter me zo vroeg mn bed uit heeft getrokken ;-). 



Het is vandaag wel echt extreem warm, de rest van de middag lekker bij het zwembad gehangen. Morgen rijden we naar Edith Falls, wat meer in het noorden van het Nitmiluk NP. Lekker zwemmen bij de pooltjes van de watervallen! 

2 Responses
  1. Nathalie vd W Says:

    Zo, ben weer helemaal bij gelezen! Leuk om je verhalen te lezen en wat klinkt het fantastisch Floor! Je komt toch wel terug hè?! :)
    Geniet allebei nog van de aankomende twee weken!
    Ik kijk al uit naar je foto's!

    X Nathalie

  2. Unknown Says:

    Floortje!!!!!!!!!! Ik heb pas net alles gelezen en ik ben zo jaloers!!!! Ik ben een echte ' francoiel' maar als ik al jullie verhalen lees en foto's zie dan wil ik ook wel naar Australie!
    Wat fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben. Geniet ervan meid,
    Dikke kus ennuh we gaan snel weer naar la cubanita he als je terug bent? Kunnen we lekker napraten over al je avonturen :)
    Xxx inge

Een reactie posten

abcs