The Pinnacles en Kalbarri NP


De volgende dag begon helaas met regen.. heel veel regen.. wel jammer, maar ja, het is tenslotte winter hier, dus het viel ook wel te verwachten. We zijn maar snel doorgereden naar Kalbarri. Onderweg langs het Pink Lake  (het is echt rose water, het schijnt te komen door de algen die erin zitten), maar het was zo slecht weer, dat we die alleen vanuit de auto hebben bekeken. Eenmaal in Kalbarri begon het op te klaren. Het waaide wel echt vreselijk hard.. je kon liggen op de wind. We zijn langs verschillende uitzichtpunten gereden en ook hier weer prachtige uitzichten langs de kust gezien. Het water is helder blauw en de rotsen erlangs machtig groot. En we hebben eindelijk de eerste (levende) kangoeroes gezien!!!! Jeeeej!!!  In Kalbarri zijn we op een camping gaan staan en gelukkig konden we achter een muur staan, zodat we niet helemaal uit onze camper wegwaaiden. Het klaarde gelukkig nog meer op en er viel af en toe een bui. De buien zijn ook heel anders: het regen kei en kei hard en na een paar minuten is het weer droog. We hebben een korte wandeling langs de kust gemaakt en daarna hebben we genoten van echte Fish and Chips. Heerlijk!!









De volgende dag zijn we weer op tijd op pad gegaan. We reden door Kalbarri NP heen. Jammer genoeg was de weg naar The Loop dicht (tot aan oktober). We zijn doorgereden naar de andere twee hoogtepunten van het park: Hawks Point (ofziets) en een stukje waar je ook naar de rivier (de Murchison river) kon lopen. In dit jaargetijde is het meer een beekje dan een rivier.. maar die kan flink stijgen!! 



Daarna op naar de High-Way... en wat voor highway... hahahaa.. het is gewoon dezelfde weg als waar we al vanaf kwamen (om te vergelijken: de woutersweg van delft naar de lier, dat is hier de highway). Tanken kun je ongeveer om de 200 kilometer, dus bij elke roadhouse tanken we maar weer braaf. Er liggen enorm veel dode beesten langs de weg. Het vee graast gewoon langs de weg, dus er wordt er regelmatig 1 aangereden. Je zou ze maar op je bumper krijgen... er blijft niks van ons campertje over!! Gelukkig hebben we ook een heleboel levende beesten gezien. Ook heel veel roofvogels. Het was te ver om in 1 keer naar Coral Bay te rijden, dus hebben we op een rest area langs de weg gestaan om te overnachten. Echt back to basics.. lekker een kampvuurtje gemaakt (het is hier namelijk om 6 uur al pikdonker) en genoten van de (ook al) eindeloze sterrenhemel.
0 Responses

Een reactie posten

abcs