Bye bye Hong Kong... hello Perth

Goedemorgen bloglezers!

Bij jullie is het nu midden in de nacht en wij zijn alweer vroeg uit de veren. We zitten nu in een hotel in Perth (wat een verademing in vergelijking met Hong Kong). Het weer is hier nu gelukkig een stuk beter dan toen we gisteren aankwamen. Het zonnetje schijnt en we gaan zo even Perth in. Om 2 uur kunnen we de camper ophalen.


Eergisteren was onze tweede dag in Hong Kong. Na een lekker ontbijtje zijn we naar het station gelopen. We konden dagtickets kopen, zodat we de hele dag onbeperkt met de trein konden reizen. Ideaal! De eerste stop was op Lantau Island. Daar wilden we met een kabelbaan naar boven. En ja hoor.. weer een flinke rij. We zijn inmiddels wat gewend, dus braaf staan wachten. Het was alleen een beetje jammer dat toen we de tickets eenmaal hadden, we nog een uur in de rij moesten staan... MAAR... het was de moeite waard. De kabelbaan is echt meeega lang en heel hoog, dus we hadden goed uitzicht over het eiland. Het vliegveld was duidelijk te zien en eenmaal over de eerste bergtop, konden we ook de grote Boeddha zien staan.





 Aan het einde van de kabelbaan was een soort dorpje, waar je ook naar de Boeddha kon lopen. Dat hebben we maar even overgeslagen, maar we hebben wel (jaja, heel erg fout) een foto gekocht van ons in de kabelbaan :-). Gelukkig was de rij voor de terugweg iets (ja, iets) minder lang.
Eenmaal weer beneden zijn we met de trein naar Kowloon gegaan. Daar wilden we de Goldfish market wel even bekijken. En dat is echt bizar om te zien! Overal winkeltjes met een heeeeeleboel vissen die in zakjes aan de muur hangen. 


Ook schildpadden, vogels en puppy's stonden in de etalages. Hoe zielig het eigenlijk ook is, toch is het wel heel bijzonder om te zien. Hierna gingen we door naar de outlet-Esprit, althans, dat was de bedoeling... Helaas bestond die inmiddels niet meer (of wij konden m niet vinden....). Wel even lekker bij de Mac gegeten :-). Daarna was het tijd om naar de kade te lopen. Om 8 uur begon daar The Symphonie of Light. Dan wordt er een lichtshow gegeven op de gebouwen op Hong Kong Island en die kun je vanaf de kade in Kowloon heel goed bekijken. Was best leuk om even te zien. Hierna zijn we naar ons hotel vertrokken.

Gisteren op tijd er weer uit. Even wat gegeten en op naar Central Station. Je kan daar alvast je bagage inchecken voor het vliegtuig.. echt super relaxed. Daardoor hadden we nog wat tijd om even door het winkelcentrum te lopen. Wat is dat toch ook weer bijzonder om te zien. Alleen maar luxe winkels! Prada, Gucci, Jimmy Choo.... waar doen die mensen het toch van??? Ook de restaurants waren behoorlijk luxe. Ze staan daar tegen lunchtijd keurig netjes in een rij te wachten om naar binnen te mogen, je kon zelfs een nummertje trekken. Ook de Applestore was heel bizar om te zien. Een medewerkster vertelde dat dit de eerste applestore in Hong Kong was. Beneden konden de klanten alle producten uitproberen (zeg in tienvoud) en dan konden ze boven hun nieuw gekochte apparaat installeren met behulp van een mederwerker. Ook kon je een 'personal training' krijgen, om om te leren gaan met je nieuwe apparaat. Hoe bijzonder is dit wereldje!!

Daarna was het toch echt tijd om richting het vliegveld te gaan.. Bye Bye Hong Kong... Hello Perth!!
2 Responses
  1. Bianca Hulst Says:

    Leuk om te lezen! Je schrijft erg leuk. Erg herkenbaar allemaal. Wat een geweldige stad is Hong Kong he!
    Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen. Heel veel plezier verder!!
    gr Bianca

  2. Nathalie vd W Says:

    Eej lieve Floor! (en Wouter natuurlijk ook :))
    Wat leuk om jullie eerste verhalen te lezen! Haha, ik hoor je sommige dingen gewoon zeggen!(Ok, als Wouter het heeft geschreven, val ik nu wel een beetje door de mand, naja dan lijken jullie gewoon heel erg op elkaar ;)).
    In die paar dagen hebben jullie al mooie avonturen meegemaakt!
    Geniet van alles wat nog gaat komen! Ik kijk uit naar de volgende verhalen!
    X Nathalie

Een reactie posten

abcs